Az amatőr csapat esete a kókler bíróval

Az isten szerelmére, hát hova tűnt a professzionalizmus?! Fegyelmezettség, szakértelem, sportszerűség – olyan erények, amelyeknek híján volt a Boavista az elmúlt fordulóban. Persze lehet, hogy mindez nem ütközött volna ki annyira látványosan, ha korrekt játékvezető fújja a sípot Madeirán. Ezt a meccset ugyanis, mondjuk ki, egész egyszerűen elcsalták.

Az isten szerelmére, hát hova tűnt a professzionalizmus?! Fegyelmezettség, szakértelem, sportszerűség – olyan erények, amelyeknek híján volt a Boavista az elmúlt fordulóban. Persze lehet, hogy mindez nem ütközött volna ki annyira látványosan, ha korrekt játékvezető fújja a sípot Madeirán. Ezt a meccset ugyanis, mondjuk ki, egész egyszerűen elcsalták.

Rendhagyó módon ezúttal nem kezdek bele a mérkőzés taglalásába, inkább arra kérlek titeket, hogy tekintsétek meg az alábbi összefoglaló videót, amely ugyan csak egy egészen rövid kivonata a hétvégén látott vérlázító 90 percnek, de ez is ad némi képet arról, miért is olyan bosszús most minden boavisteiro.

És ha megnéztétek, összegezzük a látottakat! 4:0, igen, már önmagában ez rosszul néz ki. Na, de ahogy ez a végeredmény kialakult! Vagy inkább kialakította Paulo Baptista játékvezető ámokfutása...

Nevezett úr az első tizenegyesnél (ami nem volt az!) Philipe Sampaiót kiállította a semmiért. A szavát emiatt felemelő Faryt a kispadról szintén piros lappal küldte az öltözőbe. Az is megér egy misét, hogy a tizenegyesből betaláló Bruno Gallo pofátlanul a Boavista cserepadja előtt ünnepelte gólját, de ebbe most nem mennék bele... Kíváncsi vagyok, hogy a Maazout stoplisa elhagyása árán, sárga lapot nem érően szerelő Beckeles vajon mit mondhatott a sporinak, ami után az egyből elküldte zuhanyozni. Gyanítom, a jó hondurasi máshová küldte Baptistát, de teljesen jogosan... Amit Mika művelt a második büntető előtt, az egész egyszerűen hülyeség volt és ezért az egy kiállításért nem okolható a bíró, de addigra már amúgy is minden eldőlt. Biztos, ami biztos, Baptista azért szegény rövid idő alatt két gólt beszedő Mamadou Ba cserekapusnak is kiosztott a hosszabbításban még egy sárgát, csak hogy érezze a törődést... Összesen 7 sárga és 4 piros lap csúfította a Boavista oldalán a mérkőzés végére a jegyzőkönyvet. A Marítimo oldalán? Egyetlen egy sárga... Különös, nemde?

Álvaro Braga Júnior, a Boavista vezérigazgatója nem is hagyta szó nélkül a történteket.

„Mindig tiszteltük a játékvezetőket és ez így is fog maradni. Ugyanakkor reméljük, hogy ez a viszony kölcsönös” – kezdte a klub hivatalos facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

„A számok azonban alapot adnak a felháborodásunknak. Hét vesztes mérkőzésünk közül ötöt úgy fejeztünk be, hogy valakit kiállítottak tőlünk. Négy tizenegyest fújtak be ellenünk: egyet Bragában – egy büntetőterületen kívüli szabálytalanságért –, egyet Guimarãesben, kettőt pedig a Marítimo ellen. Ez utóbbiak közül az egyik teljesen szürreális volt, egy olyan eset miatt fogyatkoztunk tíz emberre, amilyenből minden fordulóban vagy száz fordul elő. Mindemellett egyetlen büntetőt sem ítéltek a mi javunkra.”

„Hangsúlyozom, továbbra is tiszteletben tartjuk a játékvezetők munkáját, de tegyük tisztába a dolgot: Madeirán ellenünk dolgoztak és ennek eredményeképpen a következő mérkőzésünkön is korlátozva lesznek a lehetőségeink. Igazgatóságunk reméli, hogy változás fog beállni ezen dolgok tekintetében.”

Nos, igazgató úr, én ehhez csak annyit fűznék hozzá: ahhoz, hogy ne büntessenek minket folyamatosan a bírók, ahhoz nekünk is illene profikhoz méltó játékot bemutatnunk. Amíg ez nem valósul meg, addig nincs miről beszélni, még ha olykor el is vetik a sulykot a játékvezető sporttársak.

Szólj hozzá!