Új lendülettel a kettős jubileum szezonjában

20230721_felkeszules_ligakupa.jpg

Nyakunkon a 2023/2024-es portugál labdarúgó idény, amelynek során a Boavista két fontos kerek évfordulóhoz érkezik. A kettő között pontosan száz év a különbség és lesz jelentősége a blog írásának szempontjából is.

Klubunk minden esztendőben ünnepel augusztus elsején, tudniillik ez megalapításának napja. Idén egy igen szép évfordulóhoz érkezünk: egy hét múlva 120. születésnapját ünnepli a Boavista Futebol Clube.

Ehhez a mérföldkőhöz illene valami komolyat dobbantani eredmények terén, ám ez még a jövő zenéje. Fantasztikusan szép, retró hatású jubileumi mezekkel viszont már májusban készült a csapat felszereléseit gyártó Kelme, sőt ezekben a mögöttünk hagyott szezon végén pályára is lépett a csapat. Ha létezik olyan darab, amit minden fanatikusnak be kell szereznie, hát ez bizony az!

A szezon feléhez közeledve, december utolsó előtti napján otthonunkat, a szentélyt, vagyis az Estádio do Bessát is ünnepelni fogjuk, ugyanis jelenlegi, úgymond XXI. századi formájában 2003. december 30-án, tehát éppen húsz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a létesítmény. Az azóta eltelt időben számtalan emlékezetes mérkőzést láthatott benne a közönség – maradandó élmény, hogy első ízben 2018-ban jómagam is tiszteletemet tehettem benne – rangos trófeát viszont sajnos nem sikerült oda hazavinnie a sakkosoknak. Legalábbis a fiúknak, mivel a női szakág egy kupagyőzelemmel és további három döntős szerepléssel öregbítette a klub hírnevét az elmúlt két évtizedben. Remélhetőleg a kirakatcsapat is hasonlóan sikeres útra lép a közeljövőben.

bessa_1200x720_by_geordie1981.jpg

Ami pedig e sorok szerzőjét illeti: februárban lesz tizenöt éve, hogy elindítottam ezt a blogot és megfogadtam, hogy ha már ilyen szépen összejöttek ezek az évfordulók, ebben a szezonban igyekszem újra olyan mennyiségben és minőségben írni, mint „a régi szép időkben”, ha szabad így fogalmaznom.

Elsőként mindjárt a Boavista mai, késő esti szezonnyitójáról, az UD Leiria elleni Ligakupa-selejtezőről. Kezdő sípszó magyar idő szerint 21:15-kor, zárt kapuk mögött, de a portugál Sport TV képernyőjén. Holnap jelentkezem a beszámolóval! 

Força Boavista!

 

Fényképek forrása: facebook.com/boavistafc.pt, valamint sortitoutsi.net

Szólj hozzá!