Taça de Portugal: U. Leiria – Boavista

Három évnyi kihagyás után idén újra részt veszünk a Portugál Kupa küzdelmeiben: az 1. selejtezőkörben vasárnap délután az União de Leiriához látogatunk.

Szezonnyitó bejegyzésünk végén már beharangoztam az összecsapást, ezért az ott olvasható dolgokat nem ismételném meg. A lényeg, hogy két korábban szebb napokat látott egyesület presztízscsatájára van kilátás. Ami a két csapat kupahagyományait illeti, a Boavista ötszörös kupagyőztes, míg a Leiria legjobb eredménye a 2003-as döntőbe jutásuk (akkor a Porto Derlei góljával verte őket 1:0-ra).

A Boavistát tradíciói kötelezik arra, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a sorozatban. Amândio Barreiras vezetőedzőnek biztosan nem lesznek motivációs gondjai, lévén a sakkosok egykori játékosaként kétszeres kupagyőztesnek mondhatja magát, így pontosan tisztában lehet azzal, milyen fontos ez a torna a boavisteiróknak. Lassan tisztázódnak a késő játékengedélyekkel kapcsolatos adminisztratív problémák is, így holnap már ott lehet a csapatban Frechaut, Paulo Campos, Petit és Zé Manel is, ellenben az ausztrál kapusra, Adriano Varnierre továbbra sem számíthatunk. A következő 19 játékos lett nevezve a mérkőzésre:

Kapusok: Ricardo Campos és Tiago Pinto.
Védők: Paulo Campos, Simão Coutinho, Carlos Santos, André Pereira, Frechaut.
Középpályások: Seidi, Zé Lopes, Zé Tiago, Ismael, Joel Pires, Petit, Pedro Navas.
Támadók: Pedrinho, Adriano, Zé Manel, Wellington Cris, Fary.

A vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzés helyszíne a Leiria közelében található Santa Catarina da Serra település Campo da Portela nevű stadionja lesz.

Szólj hozzá!