Most a FIFA akarja kicsinálni a Boavistát

Guy Essame ezen a képen még a csapatért küzdött. Most már ellene...Az Infesta elleni győzelem után azt hihettük, hogy a csapat talpra állt, a három héttel ezelőtti megalázó vereség tényleg csak egy kisiklás volt, minden szép és jó, végre elkezdhetünk felfelé mászni a tabellán. Az ördög azonban nem alszik.

Az ördögöt jelen esetben FIFA-nak, cinkosát pedig Guy Essamének hívják. Nevezett kameruni fiatalember legutóbb a Tyerek Groznij labdarúgója volt, jelenleg épp klub nélkül tengődik. 2005 és 2007 között a Boavista játékosa volt, most pedig azért fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez, mert állítása szerint egykori klubjának tartozása van felé. A FIFA-nak nem kellett több, értesítette a portugál szövetséget, hogy büntetésképpen azonnal vonjanak le hat pontot a Boavistától.

A Boavista fellebbezett, a vezetőség nyilvános közleményben jelezte, hogy a szóban forgó összeg nagy részét már kifizették a futballistának, az adósság megmaradt 20 százalékát pedig az év végéig törlesztik, tehát indokolatlan lenne megbüntetni a csapatot.

Amennyiben levonásra kerülne a hat pont, úgy a nyolc forduló után a bajnokságban jelenleg tíz ponttal a 11. helyen álló Boavista visszacsúszna a 14., azaz épphogy nem kieső pozícióba.

Szólj hozzá!