Boavista FC - FC Cesarense 2:2

Izgalmas, négy gólt hozó mérkőzésen, a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerzett Ruizinho-gólnak köszönhetően a Boavista tegnap döntetlennel nyitotta a II Divisăo Zona Centro 2010/2011-es szezonját.

A sakkosok kezdték jobban a mérkőzést. A hivatalos honlap tudósítása szerint nagyon szervezetten és az ellenfél tizenhatosa előtt veszélyesen játszott a kezdettől támadólag fellépő Boavista. Nem meglepő, hogy a hazai csapat meg is szerezte a vezetést: Paulo Campos fejelt védhetetlenül a Cesarense kapujába a 33. percben. A Bessa-béli alakulat ezután sem vett vissza a tempóból és megpróbált nagyobb előnyre szert tenni. Ehelyett azonban öt perc múlva váratlanul egyenlített a Cesarense. Történt ugyanis, hogy Beré okozott fejfájást a vendégcsapat védőinek a tizenhatoson belül, aztán nem biztos, hogy teljesen szabályos módon, de végül szerelték a brazilt, aki játékostársaival és a szurkolókkal egyetemben büntetőt reklamált, miközben a játékvezető továbbot intett, a gyors kontra végén pedig Joca belőtte a cesariak egyenlítő gólját.

A második félidőt a Boavista kicsit idegesen kezdte. Rui Ferreira gyorsan cserélt is egyet: Rui Lopes helyett Diogo Leitét küldte pályára, megerősítve ezzel a védelmet. Ennek ellenére a játékrész felénél mégis a Cesarense került 2:1-es előnybe, igaz, megint elég érdekes körülményeknek köszönhetően találtak egy gólt. A hat év után a Boavistába visszatérő, egyébként remek középhátvédünket, Mário Loját lehet okolni a történtekért, aki látszólag veszélytelen szituációban elcsúszott a labdával, Mauro pedig nyomban lecsapott a játékszerre és könnyedén lőhetett Tó Ferreira kapujába. Szegény Mário, valószínűleg ő még nincs hozzászokva a műfűhöz, de hogy nem ilyen visszatérésről álmodott, az biztos...

A folytatás már sokkal inkább emlékeztetett arra, amit az első félidő elején láthatott a Bessa-stadion közönsége a "fekete párducoktól". Három csatárral rohamozott a Boavista, a Cesarense pedig bekkelt. Semmi nem akart összejönni, kimaradtak a helyzetek, és sokan megint büntetőt reklamáltak egy esetnél. Más csapat játékkedve ilyen történtek után biztos teljesen lekókadt volna. De nem a Boavistáé! Ez a csapat ezen az estén igazi harcosként a végsőkig küzdött, és ezt végül siker koronázta. Ruizinho az öt perces hosszabbítás utolsó pillanataiban ezzel a szép mozdulattal mentette döntetlenre a mérkőzést:

Ezzel a végeredmény az Estádio do Bessában: Boavista-Cesarense 2:2.

Kezdhettük volna szebben is az idényt, de az a támadó szellemű játék és a "soha ne add fel!" mentalitás, amit szerda este a csapattól láthattak a szerencsésebbek, bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. Viva o Boavista!

Szólj hozzá!