Folytassa, mester!

miguel-leal.jpg

Kiváló munkát végző vezetőedzőnk, Miguel Leal szerződést hosszabbított a Boavistával. Az új kontraktus a 2017/2018-as idény végéig szól.

Az 51 esztendős portugál szakember tavaly októberben váltotta Erwin Sánchezt, akivel az előző szezonban szinte reménytelen helyzetből feltámadva, emlékezetes tavaszi menetelést produkálva maradt benn az első osztályban a Boavista, ám az új évadban a csapat beragadt a rajtnál és a ligakupából is az első adandó alkalommal kiesett, ezért a klublegendaként tisztelt bolíviait menesztette a vezetőség.

Leal a Boavista előtt két évig volt a Moreirense trénere, akiket sikeresen benntartott az élvonalban, valamint lefektette az idei Ligakupa-győztes csapat alapjait. Korábban, a 2013/14-es szezonban a Penafielt hosszú idő után ismét visszavezette az élvonalba, miután a másodosztályban bronzérmes lett a piros-feketékkel.

A Boavista idén felzárkózott a középmezőnyhöz, húsz fordulót követően a tizenegyedik helyen áll a bajnokságban. Miguel Leal munkáját azonban nemcsak azért illeti dicséret, mert az elmúlt két szezonhoz képest sokkal kiegyensúlyozottabbak az eredmények, hanem azért is, mert a csapat játékán is egyértelműen látszódik a fejlődés, időnként kifejezetten szép focit játszunk.

Szólj hozzá!