Négyen búcsút inthetnek a Bessának

uchebo-training.jpgA Boavista hétfőn közleményben jelezte, hogy a klub menedzsmentje és a szakmai stáb keretszűkítést hajtott végre. Az első csapat 31 fős létszámát tekintve semmi meglepő nincs a dologban, abban viszont már nagyon is van, hogy mely játékosok kerültek átadólistára.

Meghökkentő módon három olyan labdarúgónk játékára sem számítanak a továbbiakban, akik tavaly fix kezdők voltak és idén is meghatározó szerepet töltöttek be a csapatban: Diego Lima, Leozinho és Michael Uchebo mind új munkaadó után nézhetnek januárban. Rajtuk kívül a kevesebb lehetőséget kapott kameruni csatár, Christian Pouga eddigi szolgálatait is megköszönték. A négy játékossal nem bontottak szerződést, továbbra is igénybe vehetik a klub edzőtermeit és pályáit, hogy formában tudják tartani magukat az átigazolási időszak januári kezdetéig, viszont ezentúl külön fognak edzeni a keret többi tagjától. A közleményben kitértek arra is, hogy a keretszűkítés fontosságát „technikai okok” indokolták, valamint, hogy a vezetőség 25 főben állapította meg a keret ideális létszámát.

Számomra főleg Uchebo keretből való száműzése érthetetlen. A nigériai támadó az elmúlt szezonban – Zé Manuel és Brito mellett – a csapat egyik leggólerősebb játékosa volt, és bár idén sokat kritizálták gyengébb formája miatt (ebben az idényben még nem szerzett gólt), 194 centijének és 90 kilójának puszta jelenléte a pályán is maga a gólveszély. Főleg, hogy ehhez a testalkathoz meglepő gyorsaság is párosul. Hogy nem csak én látom így, azt jelenlegi sportigazgatónk, Fary Faye facebook-bejegyzése bizonyítja, aki szintén védelmébe vette Uchebót.

Ezenkívül kicsit aggasztónak tartom azokat a bizonyos „technikai okokat” is. Aki egy kicsit is tisztában van a klub közelmúltjának történelmével, az tud olvasni a sorok között és tudja, hogy ez nagy valószínűséggel nem azt jelenti, hogy a fentebb nevezett játékosok nem fértek be Petit szakmai elképzeléseibe. Sokkal inkább azt, hogy a vezetőség igyekszik csökkenteni a költségeket. Remélhetőleg csak egy-két minőségi erősítésre gyűjtik a helyet a fizetési sapka alatt és nincs komolyabb baj a pénzügyekben.

Szólj hozzá!