Kötelező győzelmek letudva

A Paredes ellen kezdő csapatAz elmúlt két hétben szerényebb képességű csapatokkal találkozott a Boavista, nevezetesen a Madalenával és a Paredesszel . Mindkét együttes a kiesőzónában tanyázott, így kedvenc sakkosaink számára nem volt kérdéses: csak a győzelem elfogadható!

A Paredes ellen kezdő csapatAz elmúlt két hétben szerényebb képességű csapatokkal találkozott a Boavista, nevezetesen a Madalenával és a Paredesszel . Mindkét együttes a kiesőzónában tanyázott, így kedvenc sakkosaink számára nem volt kérdéses: csak a győzelem elfogadható!

6. forduló: Boavista – Futebol Clube da Madalena
A hatodik forduló előtt az azori-szigeteki FC Madalena pályaválasztói joguk felcserélését kérte a Boavistától. A kérés elé a sakkosok nem is gördítettek akadályt, így október 23-án nem kellett a távoli Pico szigetére utazniuk, hanem hazai közönség előtt, az Estádio do Bessában fogadhatták a szigetlakókat. A győzelem nem is maradt el, de a 3:0-ás végeredmény ellenére nem mondhatjuk, hogy magabiztos siker volt. Sőt, a beszámolók szerint meglehetősen pocsék teljesítményt nyújtottak a srácok. Az első félidőben elég passzívan játszott a Boavista, nem igazán talált fogást ellenfelén. Azért, hogy elégedetten mehessenek el szünetre a szurkolók, Renato Queirós az első játékrész végén egy szögletet követően csak megszerezte a vezető gólt.

A második félidőben nem változott semmi, leszámítva azt, hogy a Boavista még több teret engedett a Madalenának. A kék-piros csapat próbált egyenlíteni, de elpuskázott egy rakat helyzetet, a Boavista pedig kontrára rendezkedett be. A mérkőzés legvégén aztán beigazolódott a futball örök törvényszerűsége, miszerint a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát: előbb az alig tíz perccel korábban beállt Cláudio szerzett gólt a Boavistának a 89. percben (szép csere!), utána Filipe Babo lőtt mégegyet a ráadás harmadik percében.
A felcserélt pályaválasztói jognak megfelelően a február 26-i visszavágó Madalenában, az Atlanti-óceán kellős közepén lesz megrendezve. Szép túra lesz, főleg hogy előtte az Operárionál vendégeskedik a Boavista. El tudom képzelni, hogy a két meccs között takarékossági okokból haza sem mennek a fiúk az Azori-szigetekről...

7. forduló: União Sport Clube Paredes – Boavista
Október 30-án a Portóhoz mintegy félórányi autóútra fekvő Paredes kisvárosába látogatott a Boavista, hogy megmérkőzzön a még nyeretlen sereghajtóval, a helyi
Uniãóval. Nem született meglepetés, 2:0-ra győztünk, bár nehezen indult a mérkőzés. Az első fél órában ugyanis a Boavista mezőnyfölénye ellenére sem tudott gólhelyzeteket kialakítani. Mário Silva nem is várt a szünetig, hanem már a 35. percben lekapta a pályáról a keveset mutató Renato Queiróst, és Leandrót küldte a helyére. A brazil csatár új lendületet vitt a játékba, de nem ő, hanem a fiatal Pedrinho szerezte meg a vezetést 44 perc játék után. A 19 éves támadónak ez volt az első gólja a bajnokságban – reméljük még sok találatnak örülhet majd a szezon során.
A folytatásban nem változott a képlet, többnyire a Boavista irányított. Az 55. percig kellett várni az újabb BFC-gólra: ekkor az előző fordulóban is eredményes védőnk, Filipe Babo fejelt a Paredes kapujába. Úgy tűnik, a szögleteket nagyon jól begyakorolták a srácok.

Később adódtak lehetőségei a paredesieknek is, ám Hugo Magalhães kapus mindig résen volt, így maradt a 2:0-ás végeredmény a mi javunkra.

Így állunk...
Sorozatban elért harmadik győzelme után a Boavista 11 ponttal 6. a bajnoki tabellán. Az első három elszakadni tűnik a mezőnytől, de történtek változások legutóbbi bejegyzésem óta. A 6. fordulóban az Angrense ellen meglepetésre 2:0-ra kikapó Tondela ugyanis lecsúszott az élről, ahová a még mindig veretlen Sporting Espinho kapaszkodott fel. Eközben a remekül szereplő újonc São João de Ver továbbra is bronzérmes pozícióban áll. A középmezőny nagyon együtt van, az utolsó hármas viszont leszakadóban, különösen a nyeretlen Paredes van nagy bajban.Fotó és videók: Boavista até Morrer... (http://boavistatemorrer.blogspot.com)

2 komment