Hírmorzsák: edzőmeccsek és új fiúk

Az elmúlt fél hónapban játszottunk három barátságos mérkőzést, ezenkívül új játékosokat is igazoltunk.

A Boavista három idegenbeli mérkőzéssel folytatta nyári felkészülését. Augusztus 21-én Vila Nova de Famalicãóba látogattunk, ahol a Boavistához hasonlóan harmadosztályú helyi csapatot az újonnan igazolt Leandro hajrában lőtt góljával vertük 1:0-ra.

Négy nappal később jóval nagyobb kihívás elé állt a csapat: az első ligában vitézkedő Rio Ave vendégei voltak a sakkosok. Csapatunk remekül helytállt az élvonalbeli gárda ellen! Gól nélküli első félidő után a másodikban egykori nagyszerű csatárunk, João Tomás jelentette a különbséget a két csapat között: a veterán támadó duplájával kétgólos előnyre tett szert a Rio Ave. Ezt már nem tudtuk ledolgozni, de Fary révén legalább a szépítésre futotta, így 2:1-re kikaptunk. Nem győzöm hangsúlyozni, elsőosztályú klub volt az ellenfél, tehát azt gondolom, szép eredmény ez.

Szombaton a negyedosztályú Académico de Viseu otthonában arattunk a papírformának megfelelő 2:1-es győzelmet. Gólszerzőink Hélio és Kadinha voltak, az ellenfél találatát Ricardo Ferreira jegyzi.

Gésider Luís de Sousa Silva "Dedé"És akkor ejtsünk néhány szót az új fiúkról is! Bár a hivatalos csapatbemutatót már megejtették, a Boavista vezetősége nem maradt tétlen az átigazolási időszak utolsó napjaiban és a keret megerősítésén fáradozott. Tavalyi gólgyárosunk, a brazil Beré helyére például két honfitársát igazoltuk: a fentebb már említett Leandro Paulo Roberto Souzát, illetve Dedét. Előbbi 24 éves, a negyedik ligás Benfica Castelo Branco együttesétől érkezett, ezenkívül sokmindent nem tudni róla. A nagyobb név a 22 éves Gésider Luís de Sousa Silva, alias Dedé (képünkön), ő a másodosztályú Varzimtól jött. Az elmúlt szezonban többnyire csereként beállva nyolc mérkőzésen szerepelt és egyetlen gólt szerzett, az az egy viszont győztes gól volt: tavaly szeptember végén a Penafielnek köszönt be a 93. percben. Boavista-színekben az Infesta ellen már villantott, szóval remélem, hogy idén eredményesebb lesz és feledtetni tudja Beré távozását.

Hugo MagalhãesA még 1991-ben Figoékkal U20-as világbajnokságot nyert kapuslegenda, Tó Ferreira sem maradt a klub kötelékében, így új hálóőr után is kellett nézni. Hugo Magalhães személyében meg is találták a keresett személyt. A most 26 éves játékosról azt kell tudni, hogy nagy ígéretként indult, ám aztán tulajdonképpen semmi nem lett a karrierjéből. Kissrácként még a Boavistában játszott, majd a Braga-ifibe került. Bragában csak a B-csapatig jutott, ezért 2005-ben Setúbalba igazolt, ahol azonban ugyancsak nem tudta beverekedni magát az első csapatba. Pályafutása innen lefelé ívelt, alacsonyabb osztályú csapatokban kapott lehetőséget: Pampilhosa, Rebordosa, Macedo de Cavaleiros, végül legutóbb Ribeirão. Nem tartom valószínűnek, hogy a rutinos, élvonalat is megjárt Marco Sousa mellett idén sok sót fog megenni, de bízom benne, hogy élni fog a kevés lehetőséggel és megmutatja, miért is tartották nagy tehetségnek.

Szólj hozzá!