Martelinho az új ifiedző

MartelinhoEgykori kiváló jobbszélsőnk, Joaquim Pereira da Silva, ismertebb nevén Martelinho veszi át a klub Juniores A, tehát U19-es csapatának irányítását. A 36 éves szakember célja, hogy a csapatot a klub hagyományainak megfelelően minél jobb eredmények elérésére, lehetőleg bajnoki címre vezesse a korosztályos bajnokságokban.

Martelinho 1990-ben 16 évesen került a Boavistához a Feirense csapatától. Egy marcói és egy avesi kölcsönjátékot követően az 1996/97-es szezon során mutatkozhatott be az első csapatban, majd 9 évig maradt a sakkosok labdarúgója. Ezalatt sok szép sikert ért el a csapattal, többek között bajnoki aranyat 2001-ben. 2007-ben vonult vissza a nagypályás labdarúgástól, ám kispályán folytatta, és az FC Cidade Lourosában kezdett el futsalozni, melynek nemcsak játékosa, de elnöke is lett. Az FC Cidadéval két éve és idén is ezüstérmes lett az aveirói területi bajnokság első osztályában, utóbb városi riválisuk, a Porto-drukkerek által alapított CFCP Lourusa mögött. Eközben elvállalta legelső klubja, a Feirense fiataljainak edzését is. Úgy tűnik, Martelinho jól végezte a munkáját, mert a napokban a Boavista vezetői "hazahívták" a nagy népszerűségnek örvendő játékos-edzőt.

Martelinhónak jó munkát, és sok sikert kívánunk! Ugyanakkor bízunk abban is, hogy amint korábban, idén és a jövőben is felbukkannak majd új csiszolatlan gyémántok a fiatalok között.

Szólj hozzá!
Címkék: Boavista, Martelinho