ORGULHO EM SER BOAVISTEIRO!

Bár nem sikerült kiharcolni a bajnoki címet és az ezzel járó osztályozós lehetőséget, a Boavista emelt fővel fejezhette be az idényt.

Legutóbbi 14 mérkőzéséből tízet megnyert a csapat. Ezeken 22 gólt lőtt, miközben csak hetet kapott. Az utolsó hét fordulóban, azaz több mint 630 (!) percen át egyáltalán nem kapott gólt a Boavista — ez főleg Tó Ferreira és Vítor Golas kapusok, valamint a védelem remek teljesítményét dicséri. Hogy a támadósorból is megemlítsünk valakit név szerint, akinek egész éves remeklése mellett nem mehetünk el szó nélkül: legeredményesebb játékosunk a brazil Beré lett 14 góllal.

A 17. forduló után csak az ötödik helyen állt a Boavista, tíz ponttal lemaradva a bajnokságot sokáig magabiztosan vezető Tondelától. A szezon végére ezt a hátrányt sikerült ledolgozni, sőt, előnnyé kovácsolni. Ezért dicséret illeti a klub minden játékosát, edzőjét és dolgozóját.

A Boavistát dicső múltja mindig arra kötelezi, hogy minden sorozatban a lehető legjobban teljesítsen. A szezon előtti minden bizonytalanság és a játékosokra nehezedő nagy nyomás ellenére hosszú idő után ez lett az első olyan szezon, amelyre minden boavisteiro büszkén gondolhat vissza. Bizakodva tekinthetünk előre: talán most indult meg a klub egy szebb jövőbe vezető úton...


A mai meccsről nincs sok mondanivalóm. Az első félidőben kicsit ideges volt a csapat, a másodikban viszont egy feltétlenül győzelemre játszó Boavistát láthatott az Estádio do Bessa közönsége. Beré - ki más? - volt az a játékos, aki végül két góljával eldöntötte a három pont sorsát. A meccs lefújásakor pedig várakozó álláspontba helyezkedett a Bessa népe. Néhány percig a mennyben érezhették magukat, ugyanis a bajnoki címről döntő másik két mérkőzésen az éllovas Tondela csak döntetlenre állt a kiesés ellen harcoló Aliados Lordelo, a forduló előtt a Boavistával pontegyenlőségben álló Padroense pedig a Coimbrões ellenében, tehát a sakkosok bajnoknak tekinthették magukat. Aztán jött a drámai fordulat: André Simões a 93. percben megszerezte a Padroense győztes gólját, csapata pedig a Boavistával szembeni jobb mérlegének köszönhetően megnyerte a bajnokságot.

A bajnokság végeredménye:


Pontegyenlőség esetén előbb az egymás elleni eredmény, majd a gólkülönbség döntött. Az első helyezett bejutott a rájátszásba, ahol a harmadosztályú bajnokság másik két csoportjának győztesével fog játszani a másodosztályba való feljutásért. A 12. helyezett osztályozót játszik, a 13-16. helyezettek kiestek a negyedosztályba.


Miután a szezonnak vége, itt az ideje, hogy felkészüljünk a következőre, remélve, hogy az még az ideinél is jobban fog sikerülni. Segítsük ezt a csodás klubot, szurkoljunk jövőre is! Portugál barátaimat megkérem, hogy már most jelezzék igényüket a következő szezonra szóló bérlet iránt (a klub közleménye szerint a következő hónapban már hozzá lehet jutni - irány a pénztár!), Titeket, kedves magyar olvasóim, pedig arra, hogy továbbra is olvassátok a blogot. A négy hónapos uborkaszezonban sem fogtok poszt nélkül maradni! ;)

BOAVISTEIRÓNAK LENNI BÜSZKESÉG. HISZÜNK A BOAVISTÁBAN!
ORGULHO EM SER BOAVISTEIRO. NÓS ACREDITAMOS NO BOAVISTA!

Szólj hozzá!