Győzelem otthon, a Gondomar ellen

A bajnokság 26. fordulójában egy szerencsés góllal ugyan, de a mérkőzést végig irányítva vertük az Estádio do Bessába hazatérő Jorge Silva csapatát, a Gondomart.

Az első félidőben fölényben futballozott a Boavista, a Gondomar kis túlzással csak a labdát kergette. A megérdemelt gólra azonban egészen a félidő hajrájáig kellett várni. Öt perccel a szünet előtt Renato Quieróst faultolták a tizenhatoson belül, João Santos játékvezető pedig be is fújta a jogos tizenegyest. Beré rúgta a büntetőt, ám lövése előbb a kapufára, majd Sérgio Leite kapusra pattant, végül Renato Quierós szép csukafejessel juttatta előnyhöz a sakkosokat, aki gólját a múlt héten született kislányának ajánlotta.

A játék képe a második félidőben sem változott, továbbra is a Boavista irányított, a Gondomar pedig csak asszisztált a játékhoz, így a "fekete párducok" végül megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

A Boavista újabb győzelmével feljött a harmadik helyre és két pontra megközelítette az éllovas Tondelát. Ha a következő fordulóban legyőzzük a velünk azonos pontszámmal a második helyen álló Padroensét, a Tondela pedig nem nyer Pampilhosában, akkor akár be is foghatjuk a tondelai zöld-sárgákat. Força Boavista!!!

Szólj hozzá!