Öt kérdés Paulo Camposhoz, a Boavista csapatkapitányához

A boavistafc.pt Öt kérdés... című rovatának legújabb interjúalanya Paulo Campos, csapatunk 34 éves kapitánya volt.

- Hogyan értékeled a szezont idáig?
- Úgy gondolom, hogy az eddig lejátszott 13 forduló után a jó úton járunk. Annak ellenére is biztos vagyok benne, hogy a keret minősége és tudása alapján jobban is állhatnánk. Két forduló van hátra a bajnokság első feléből - meg vagyok róla győződve, hogy ezeken két győzelmet szerzünk és remélem, hogy az ellenfeleink pontokat veszítenek. Tudjuk, hogy nem csak magunktól függ eredményességünk.

- Paulo, már tavaly is a Boavista játékosa voltál. Ha megnézzük, hogy akkor a bajnokság ugyanezen szakaszában hogy álltunk, láthatjuk, hogy ezúttal kicsit jobban haladnak a dolgok. Melyek a fő különbségek az elmúlt és a mostani évad között?
- A tavalyi játékoskeret kicsit elsietve lett kialakítva. Annak ellenére, hogy sok korlátja volt a csapatépítésnek, bizonyos döntések kicsit könnyedén lettek meghozva. Az egy szűkös keretű csapat volt és tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat lesz elérnünk a kitűzött célt. Ellentétben azzal, ami tavaly történt, idén biztosak vagyunk abban, hogy csak olyanok vannak a Boavistánál, akik szeretnének segíteni, és amikor azt mondom segíteni, akkor nem csak arról beszélek, hogy szóban támogatnak, hanem cselekszenek, egyetlen szándékért: a Boavista fellendítéséért. Ez a csapat más. Jól strukturált, két remek képességű játékosunk van mindegyik pozícióban, nagy a küzdőszellem. Az eredmény: a minőségi keret, a jó foci, a nagyszerű hozzáállás, és a helyezésünk önmagáért beszél. Mint mondtam az előző kérdésre válaszolva, 4. helyen állunk, de tudatában vagyunk annak, hogy még jobbak is tudunk lenni.

- Közvetlen ellenfeleink, a Tondela, a Sertanense és a Gondomar elleni idegenbeli, valamint a Padroense elleni hazai mérkőzéseinket mind elveszítettük. Miért nem tudtunk ezeken a meccseken nyerni?
- Ez egy olyan kérdés, amit magamban már többször is feltettem. (...) Nem akarok mentegetőzni a négy közvetlen rivális elleni vereség miatt, de azt hiszem, egy kis szerencsével és a hazai pálya előnyét élvezve az eredmény más lett volna. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy mindegyik játékosnak, aki ellenünk pályára lép, külön motiváció legyőzni a Boavistát, sokak úgy készülnek ellenünk, mint életük meccsére. Több alkalommal hallottam már a találkozókon, hogy "egész szezonban arra vártunk, hogy ellenetek játszhassunk" vagy azt, hogy "ezzel a csapattal és ezekkel a szurkolókkal nem ebben a divízóban kéne lenniük". Ez mind jelzi a Boavista iránti tiszteletet.

- Milyen a hangulat az öltözőben?
- Kiváló csoportot alkotunk, nagyszerű emberekkel dolgozhatok, tapasztaltabbakkal és fiatalokkal egyaránt. Most már tudjuk, hol a helyünk, ezért nem vagyunk elégedettek, minden edzésen fejlesztjük képességeinket. Szomjasak vagyunk a győzelemre és hatalmas bennünk a győzni akarás.

- Mit jelent számodra a Boavista csapatkapitányának lenni?
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kapitánya lehetek a nemzeti rangsorban az IFFHS szerint jelenleg 5. legjobb csapatnak. Kicsit több, mint egy éve vagyok itt és büszke vagyok arra, hogy ezalatt kiérdemeltem a csapatkapitányi karszalagot. Sajnálom, hogy ilyen későn jött a lehetőség, hogy egy ilyen nagy klubban játszhassak, de azt mondom, most, hogy adódott a lehetőség, minden edzésen és mérkőzésen minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a Boavista 107 éves sikeres történetéhez méltóan szerepeljen. Nehéz idők ezek a klub életében és meg kell mutatnunk, hogy bajnokok vagyunk. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak a Boavisteira családnak, mivel úgy vélem, hogy 2011 olyan év lesz, amelyben sok örömünk lesz.

Szólj hozzá!