Boavista-Tourizense 1:0

A Boavista megszerezte első győzelmét a 2010/2011-es harmadosztályú bajnokságban, miután szombaton Beré hajrában lőtt tizenegyesgóljával 1:0-ra verte a Tourizensét az Estádio do Bessában.

2008. május 11., vagyis az utolsó élvonalban eltöltött szezon zárófordulója óta nem láttam Boavista-meccset. Most, két évvel később, hála a Porto Canalnak, újra láthattam kedvenceimet. Más kérdés, hogy a két évvel ezelőtti Sporting elleni meccs sokkal színvonalasabb volt - a mostani találkozót viszont azzal ellentétben legalább megnyertük.

Rui Ferreira ezúttal egy meglehetősen támadó felfogású tizenegyet küldött pályára: a háromtagú védősor közepén Léo Bonfim, jobbra Diogo Leite, balra pedig Mário Loja, a középpályán Emerson, Rui Lopes, Fabio és Rui Dolores, előttük pedig a Ruizinho, Beré, Paulo Campos csatártrió kapott lehetőséget. Ennek ellenére az első félidő elég eseménytelenül telt el. Hazai oldalon mindössze egy veszélyes Diogo Leite fejest jegyezhettünk fel, míg a Tourizense két kapufával hozta a frászt a Bessába kilátogató nézőkre.

A második félidőben már inkább a Boavista irányított. Mindjárt a szünet után öt perccel a sakkosok is lőttek egy kapufát, mégpedig szögletből kapura tekerve, aztán a lepattanót megint a keresztlécre sikerült vágnia az érkező Emersonnak. Rui Ferreira frissített csapatán: Rui Dolores, Paulo Campos és Ruizinho helyére Nuninho, Diogo Teixeira és Rui Espincho álltak. A fiatalok meg is hálálták a lehetőséget, egyre veszélyesebben játszott a Boavista, de még mindig sok hibával, így a nagy gólhelyzetek elmaradtak. Egy óra játék után a Tourizense előtt is adódott gólszerzési lehetőség: Mário Loja sárga lapot érően szabálytalankodott a tizenhatos előterében, az ígéretes tourizi szabadrúgást azonban Vítor Golas bravúrral védte. Két perc múlva a vendégek 9-es számú játékosát kiállították, innen állandósult a Boavista fölénye. Gólt azonban csak a 85. perc hozott. Ekkor Espinchót buktatták a tizenhatos vonalán, a bíró pedig büntetőt ítélt. Beré volt az ítéletvégrehajtó és nem is hibázott (1-0).
A hátralévő időben volt még egy Tourizense kettős csere, valamint Léo Bonfimot is kiállította a spori. Hogy miért, azt talán maga sem tudja, mert előtte jól kikérdezte az asszisztensét, hogy mit látott. Mindenesetre vitatható döntés volt.

Gratulálok a Boavistának ehhez a fontos győzelemhez, már nagyon kijárt!

Szólj hozzá!