Újabb bundaügy Portugáliában: a Gondomar és a Vizela kizárása megmentheti a Boavistát

Hoppá! Még mindig van némi remény arra, hogy ne tűnjön el a Boavista végleg a süllyesztőben! Nézzétek csak, mit találtam a Record honlapján:

Gondomar e Vizela despromovidos por corrupção
LIGA PUNE OS DOIS CLUBES DEVIDO A PROCESSOS NA ÉPOCA 2002/03


A Liga Portuguesa de Futebol Profissional (LPFP) decretou terça-feira a descida de Gondomar e Vizela, da Liga de Honra, devido a processos de corrupção em jogos realizados em 2002/2003.

Gondomar e Vizela, que então disputavam a II divisão B, têm três dias para recorrer para o Conselho de Justiça da Federação Portuguesa de Futebol (FPF), que tomará uma decisão definitiva.

A decisão da despromoção do Gondomar não têm consequências em termos desportivos, uma vez que o clube havia ficado no último lugar da Liga de Honra, enquanto uma possível descida do Vizela pode salvar o Boavista, penúltimo.

A portugál sportnapilap azt írja, hogy újabb korrupciós botrány van kialakulóban: ezúttal a Gondomar és a Vizela ellen indítottak eljárást. Ami a lényeg, hogy amennyiben kizárják a két bundaügybe keveredett csapatot, akkor a Boavista megőrizheti másodosztályú tagságát. Kíváncsian várom a fejleményeket, és közben csendben hozzáteszem: ha tényleg kizárnák a Vizelát (a Gondomar így is, úgy is kieső), és ezzel benntartanák a csapatot, akkor azzal a liga valamit visszaadna abból az igazságtalanságból, amivel egy éve a Boavistát sújtotta...

Szólj hozzá!