BFC - Santa Clara 3:1!

Szenzációs győzelmet arattunk szombaton a bajnoki címre is jó eséllyel pályázó Santa Clara ellen. Rui Lima, Joăo Tomás, és Adriano góljaira csak Neto tudott válaszolni, így teljes mértékben sikerült visszavágnunk a decemberi vereségért, amikor ugyanilyen arányban kaptunk ki az "azori-szigeteki Benficától".

Talán a szezon idáigi legjobb Boavista-meccsét láthatta az a 2852 néző, aki szombaton kilátogatott az Estádio do Bessába. A sakkosok drukkerei örömmel és egyben valószínűleg kissé meglepve tapasztalhatták, hogy a csapat az első félidőben teljesen lefocizta a pályáról sokkal esélyesebbnek hitt ellenfelét. Ennek meg is lett az eredménye: Rui Lima remekbeszabott bombagóljával megszereztük a vezetést, és a Santa Clara csak kapusának, Alemãonak köszönheti, hogy megúszták 1:0-val az első játékrészt.
A szünetben a Justiça Para o Boavista mozgalom keretében, tulajdonképpen a marcha axadrezada folytatásaképpen a pálya körül felvonultak a klub gyermeksportolói (a jövő bajnokai?).
Fordulás után úgy tűnt, magára talált a Santa Clara, és Netonak egy szép fejessel az 52. percben sikerült is egyenlítenie. Adriano azonban még nála is szebben használta a fejét és a 70. percben már ismét a Boavista volt előnyben. Házi gólkirályunk, Joăo Tomás sem akart kimaradni a gólgyártásból: a rutinos csatár egy pont elé kifejelt labdára csapott le, tolt egyet rajta jobbra, majd kb. 20 méterről remek bombát zúdított Alemão kapujára. Nagyszerű gól, 3:1!
Csodálatos győzelem, de bennem azért felvetett egy kérdést: mi a fenéért nem tudtak így játszani egész szezonban a fiúk?!

Jövő héten Gondomarba megyünk, ahol ha ezek után nem gyűjtjük be a három pontot, akkor eláshatjuk magunkat...

Jegyzőkönyv:


Videó a meccsről:

 

Szólj hozzá!