Boavista-Freamunde 2:1

Tulajdonképpen tíz perc alatt eldöntöttük a három pont sorsát, de az első félidő végén kiállított Adriano miatt végig izgalmas maradt a meccs, és végül Pedro Triguera kapus vált a mérkőzés hősévé.

Az elmúlt fordulóban nagyon fontos mérkőzésen 2:1-re vertük a Freamundét, és eközben a forduló kiesési rangadóján 0:0-ra végzett egymással az Oliveirense és a Portimonense, így sikerült kilépnünk a kiesőzónából.

A Boavistában ismét kezdett az előző bajnokin nem túl meggyőzően bemutatkozó 21 éves hálóőr, Pedro Trigueira, ezenkívül más meglepőt nem húzott Rui Bento mester. Igaz, azon kissé összezavarodtam, hogy a liga honlapján egy bizonyos João Marcos szerepelt a kezdőben, míg a Boavistáén Zâmbia. Úgy 10 percbe beletellett, mire leesett, hogy egy emberről van szó, tudniilik az ifjú brazil hátvéd polgári neve Joăo Marcos Ferreira de Andrade... :D

A sakkosok számára volt fontosabb ez a mérkőzés, és ennek megfelelően igyekeztek is minél előbb döntésre vinni a dolgot. Arra azonban biztos kevesen számítottak, hogy ennyire remekül fog indulni a meccs. A Nacionaltól kölcsönkapott Adriano ugyanis már a 7. percben vezetéshez juttatta a Boavistát. Adrianónak ez volt szezonbéli első találata - nem túl jó statisztika egy első osztályú csapattól érkező csatártól. Alighanem, ha visszatér Madeirára, nem fognak neki 23 meccset engedni arra, hogy meglője első gólját. Már ha egyáltalán visszatér...
Addig üsd a vasat, amíg meleg alapon a gól után továbbra is agresszívan letámadott a Boavista, és a megzavarodott freamundei védelemnek két perc múlva Joăo Tomás is beköszönt. Legeredményesebb játékosunk szezonbéli 8. gólját szerezte, ezzel már negyedik a góllövőlistán, de gólkirály valószínűleg nem lesz, mert az olhãoi Djalmir már 18-nál jár... 
2:0 után kényelmesebb tempóra válthatott a BFC. Egészen a 29. percig, amikor Cascavél szépített, és ezzel reményt adott a poraiból feltámadó Freamundénak. Meg reményt adott nekik João Ferreira sporttárs is, aki a félidő vége felé kiállította Adrianót...
Pedro TrigueiraKét teljesen új csapat jött ki a második félidőre. Egy minden erejével az eredmény megtartására törekvő Boavista, és egy az egyenlítésért mindent megtevő Freamunde. Bár Sidneinek és Diogo Fernandesnek is volt esélye arra, hogy 3:1-re módosítsa az állást, a második félidőnek adhattuk volna a Freamunde vs. Pedro Trigueira címet is... Szerencsénkre a fiatal kapus ezúttal szenzációs napot fogott ki, ilyen parádés teljesítmény után már senki sem vonhatja kétségbe képességeit. Én is ezúton kérek elnézést tőle! :)

Trigueirának hála, végül megszereztük a nagyon fontos győzelmet, és elkerültünk a kiesőzónából. Jelenleg egyetlen pont az előnyünk a már kieső helyen álló Oliveirensével szemben, a Gondomarral szemben 3, előttünk pedig a Portimonense szintén 3 pontra van.

Boavista FC - SC Freamunde 2:1 (2:1)

Estádio do Bessa Séc. XXI, Porto. 2537 néző.
Vezette: João Ferreira

Boavista: Trigueira, Zâmbia, Gilberto, François, Jorge Silva, Bruno Monteiro, Pedro Moreira, Rui Lima (Bruno Pinheiro 81'), Sidnei (Ivan 68'), Adriano, Joăo Tomás (Diogo 61').
Freamunde: Rui Ribeiro (Avelino 19'), Rui Jorge (Bertinho 56'), Tarcísio, Bock, F. Pastel (Gustavo 65'), Kika, Nélson, Raviola, Cuco, Cascavél, Bruno Ferraz.
Gólszerzők: Adriano (7'), Joăo Tomás (9').
Sárga lapok: Bruno Monteiro (34'), Pedro Moreira (55'), Trigueira (83'), Ivan (91'), illetve Tarcísio (30'), F. Pastel (64').
Piros lap: Adriano (41').

Szólj hozzá!