Boavista - Feirense 2:2 (0:0)

Akkor ahogy megígértem, kicsit részletesebben az elmúlt forduló mérkőzéséről. A március 15-én lejátszott Feirense elleni meccsen döntetlen született, így végre véget vetettünk négy mérkőzéses vereségsorozatunknak. A baj az, hogy simán begyűjthettük volna a győzelmet, és mivel az Oliveirense is leikszelt az Avessel, így még mindig csak 2 pont az előnyünk a már kiesőhelyen álló oliveirai csapattal szemben... Na, de most inkább örüljünk a pontszerzésnek, nézzük mi történt a meccsen!

Rui Bento a következő csapatnak szavazott bizalmat:
Sérgio Leite - Zâmbia, Gilberto, François, Jorge Silva - Bruno Monteiro, Pedro Moreira, Rui Lima - Sidnei (Benvindo 73'), Adriano (Ivan 58'), Joăo Tomás.

Amint látható, ahhoz képest, hogy a mérkőzés előtt harmadik helyen álló csapatot fogadták, meglepően támadó szellemben léptek pályára a sakkosok, és ez meg is lepte a Feirensét. Az első félidő teljesen a Boavistáé volt. Joăo Tomás Sidnei beadásából mindjárt a mérkőzés elején gólt szerzett, ám Bruno Paixão játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Gilberto szabadrúgását kellett védenie a Feirense kapusának, Helder Godinhonak, majd Joăo Tomás fejesénél még nagyobb bravúrt mutatott be. A félidő derekán azért Sérgio Leitének is meg kellett kicsit mozgatnia magát, Tércio jól helyezett, de gyenge szabadrúgását kapta el. A szünet előtt még Joăo Tomás előtt akadt egy gólszerzési lehetőség, de a rutinos csatár nagyjából 20 méterről nem találta el a kaput. Nagyon érett Boavista-gól, de a félidőre 0-0-val vonultak a csapatok.
Fordulás után aztán Pedro Moreira megszerezte a vezetést: a 47. percben a rosszul kifutó Godinhót megelőzve fejelt az üresen maradt kapuba. Tíz perccel később megint a 20 éves középpályás örvendeztette meg a Bessa-stadiont, amikor egy csodaszép bombagólt varrt Helder Godinho hálójába. 2-0, és a játék képe alapján úgy tűnt, hogy simán nyeri a találkozót a Boavista.

Azonban ekkor tért csak magához a Feirense, és ezután meg is próbált mindent az egyenlítés érdekében. Az addig magabiztosan játszó Boavista túlságosan is ráült kétgólos előnyére, és az utolsó tíz percre annyira leeresztett, hogy előbb Adilson szépített a 81. percben, majd az alig öt perce pályán lévő Gabi kicsikarta az egyenlítést is.
A mérkőzés előtt kiegyeztem volna a döntetlennel, így azonban inkább elvesztett két pont ez, mint megnyert egy. 
A meccs első kétharmadában mutatott játék mindenesetre bizakodásra adhat okot. Igenis tudnak a fiúk jól és eredményesen játszani, ha akarnak...

Videó:

Szólj hozzá!