O Húngaro Axadrezado

2017. február. 09.  17:50
Írta: Latz von W.

Folytassa, mester!

miguel-leal.jpg

Kiváló munkát végző vezetőedzőnk, Miguel Leal szerződést hosszabbított a Boavistával. Az új kontraktus a 2017/2018-as idény végéig szól.

Az 51 esztendős portugál szakember tavaly októberben váltotta Erwin Sánchezt, akivel az előző szezonban szinte reménytelen helyzetből feltámadva, emlékezetes tavaszi menetelést produkálva maradt benn az első osztályban a Boavista, ám az új évadban a csapat beragadt a rajtnál és a ligakupából is az első adandó alkalommal kiesett, ezért a klublegendaként tisztelt bolíviait menesztette a vezetőség.

Olvass tovább!
Szólj hozzá!
2017. január. 29.  19:48
Írta: Latz von W.

Helyszíni fotók a Boavista–Belenenses meccsről

Egyik kedves olvasóm, Noskó Donát a minap jelezte, ott volt az Estádio do Bessában a pénteki Boavista–Belenenses rangadón és volt olyan szíves, hogy meg is osztotta velem az ott készített fényképeit.

Ezeket a látványosság kedvvéért egy slideshow-ba gyűjtöttem össze nektek. Kellemes nézelődést kívánok, Donátnak pedig még egyszer óriási köszönet a klassz fotókért! Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül az országban a rajongásommal.

2016. december. 14.  12:47
Írta: Latz von W.

Cristiano Ronaldo esete a Boavistával

cr7-4bdo.jpg

Mint ismert, a Real Madriddal idén Bajnokok Ligáját, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert klasszis, Cristiano Ronaldo hétfőn megnyerte pályafutása negyedik Aranylabdáját. Az már kevésbé ismert tény, hogy CR7 annak idején akár a Boavistában is kezdhette volna profi karrierjét.

Úgy gondoltam, a rangos díjátadó kapcsán időszerű volna feleleveníteni az ifjú Cristiano majdnem Portóba igazolásának történetét. Ebben az Aréna 2000 kiadó gondozásában 2011-ben megjelent, Galambos Péter és Szűcs András neve alatt jegyzett A világ legjobb futballistái: Cristiano Ronaldo című életrajzi könyv lesz segítségemre. A következőkben főleg ebből a műből fogok idézni, valamint kiegészítem az abban leírtakat saját megjegyzéseimmel is.

Olvass tovább!
2016. szeptember. 12.  22:25
Írta: Latz von W.

Megint a végzetünkbe rohantunk Bragában

braga_x_boavista_liga_nos_2016_17_jornada_1.jpg

Csak azért nem lett Hidegzuhany a kőbányában ennek a bejegyzésnek a címe, mert azt már két évvel ezelőtt ellőttem, pedig amilyen jól kezdtük a szezont, az lett volna megint a legtalálóbb a vasárnap történtekre. Szó, mi szó, nem rakhatjuk ki a kirakatba mindazt, amit Bragában kaptunk az új érában.

Amióta ismét az élvonalban szerepel a Boavista, három alkalommal vendégeskedett Minho tartomány fővárosában, az egyedi kialakítása miatt Pedreirának, vagyis Kőbányának becézett Estádio Municipal de Bragában. A névadó szponzor miatt Estádio AXA néven szintén ismert, egyébként fantasztikus létesítményben tett kirándulások eddig mind rendre vérlázítóra sikeredtek. Két éve 3:0-ás, tavaly 4:0-ás, idén megint csak 3:0-ás vereséget mértek ránk az arzenalisták. Több, mint kínos. Ami a helyszínen és a legalább háromgólos különbségen kívül közös volt még mindhárom alkalom esetében, az nem más, mint hogy a játékvezetőket mindig volt miért szidnunk, de sajnos mindegyik esetben végzetesnek bizonyuló komoly egyéni hibák miatt is foghattuk a fejünket.

Olvass tovább!
2016. szeptember. 05.  15:37
Írta: Latz von W.

Nem rossz, nem rossz

equipa_bfc-fca_2016-08-14.jpg

A Boavista igazságszolgáltatása utáni harmadik, összességében az 54. élvonalbeli szezonját kezdte meg augusztusban, az első három fordulóban öt pontot begyűjtve a lehetséges kilencből. Nem rossz, nem rossz, mondhatni, de azért többet is kihozhattunk volna belőle.

Azt mondják, a feljutó csapatok számára sokszor nem is feltétlenül az első élvonalbeli szezon okoz nehézséget – hiszen még hajtja őket az előző szezon sikereinek lendülete –, sokkal inkább a második, amikor stabilizálni kéne helyüket a magasabb divízióban. Bár a Boavista nem a megszokott módon harcolta ki visszajutását a legjobbak közé, ez a közhely mégis tökéletesen megállta helyét a sakkosok esetében: a két osztálynyi ugrás ellenére is relatíve sima bennmaradással végződött 2014/2015-ös idényt egy sokkal nehezebb, nagyon mélyről visszakapaszkodós, amúgy a Boavistán kívül a Tondela számára is meseszerű megmenekülést hozó 2015/2016-os követte. Hogy ezek után mit várhatunk a 2016/2017-es bajnokságtól? Elnézve a klub nyári átigazolási piacon mutatott aktivitását, a fő cél a szinten tartás lesz, vagyis elsődlegesen továbbra is a bennmaradás kiharcolása. Persze jó volna már kicsit előrébb lépni, amire az eddig látottak alapján lehet is esélyünk, de azért óva intenék mindenkit az álmodozástól.

Olvass tovább!
2016. május. 09.  10:14
Írta: Latz von W.

Jelölőspray-jel búcsúztatták az elhunyt bírót

Jelölőspray segítségével tisztelgett egy héttel ezelőtt elhunyt kollégája, Paulo Paraty emléke előtt João Capela játékvezető, aki a vasárnapi Boavista–União da Madeira találkozót megelőzően fújta az Estádio do Bessa gyepére a RIP feliratot.

A találatért köszönet az NB1.hu-nak!

2016. május. 02.  19:11
Írta: Latz von W.

Éljen május elseje!

nuno_henrique_vs_moreirense.jpg

2016. május 1. – micsoda nap! A munka ünnepe. Anyák napja. Elsőosztályú tagságunk bebiztosításának napja. Ezt add össze! Megpróbálom. A kemény munka meghozta gyümölcsét, jövőre is a Primeira Ligában fog szerepelni a Boavista – ünnepi bejegyzés, nem csak anyukáknak!

Zanzás egy bevezető, de talán hű képet fest a Boavista-szurkolók eufórikus hangulatáról. Van minek örülnünk! December környékén olyan reménytelen helyzetben voltunk, hogy sokan egy lyukas garast sem tettek volna fel arra, hogy sikerül megragadnunk az élvonalban. Aztán az új év komoly változásokat hozott... És ahogy mondani szokás, minden jó, ha a vége jó.

Olvass tovább!
2016. február. 23.  18:23
Írta: Latz von W.

Erwin, hova tűnt a csapatunk?

320759_galeria_sporting_x_boavista_liga_nos_2015_16_j23_jpg.jpg

Véget ért a Boavista nagy januári-februári veretlenségi szériája, miután hétfőn Erwin Sánchez fiai 2:0 arányban alulmaradtak a listavezető Sporting otthonában. Ahhoz képest, hogy a hétvégén miket nyilatkozott a bolíviai mester, a sakkosok csalódást keltő első félidőt produkáltak, a másodikban pedig már hiába futottak az eredmény után.

Nagyot mondani szabad, hiszen motiválni kell a csapatot, de aztán amikor a pályán semmit nem kapsz vissza abból, amit látni szeretnél, az igen bosszantóan tud hatni. Nyilvánvalóan Sánchez is tisztában volt azzal, hogy bármennyire is jó formában voltunk, az Alvaladéban esélyünk sem lesz irányítani, sokkal inkább a biztos védekezésre és a gyors kontrákra építhetünk. A keretünk elvileg megvan ehhez a játékhoz, hétfő este azonban erről nem győződhettünk meg.

Olvass tovább!
2016. február. 20.  19:14
Írta: Latz von W.

Erwin Sánchez: nem félünk a Sportingtól

erwin_sanchez_em_confer_ncia_de_imprensa.jpg

Vezetőedzőnk mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy hiába nagyon jó csapat a Sporting, nem fognak megijedni tőlük és Lisszabonban is a saját játékát fogja játszani a Boavista.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokságot vezető csapattal nézünk szembe, egy nagyon erős csapattal. Nem lesz könnyű dolgunk az Alvaladéban” – kezdte Sánchez, majd a hétfő esti stratégiát érintő kérdésre válaszolva leszögezte, nem csak védekezni mennek a fővárosba.

„Ha beparkolnánk a busszal a kapunk elé, ahogy a futballzsargonban mondják, és kikapnánk 1:0-ra, akkor elégedetlen lennék a munkánkkal.”

„Soha nem küldeném ki a csapatomat 11 emberrel védekezni. Az nem az én stílusom” – jelentette ki a bolíviai mester.

Amikor a Boavista elmúlt fordulókban mutatott jó formájáról kérdezték, Sánchez így felelt: „Tudom, hogy jobbak vagyunk, de még mindig többet várok.”

2016. február. 15.  10:45
Írta: Latz von W.

Sűrűsödő mezőny a tabella hátsó régiójában

ng5940292.jpg

A bajnokság legutóbbi négy fordulójában óriási vágtát kivágó, ennek eredményeképp a kiesőzónából is kimászott Boavista vasárnap sajnos nem tudott élni a nagy lehetőséggel, hogy legfőbb riválisát, az Académicát lövőtávon kívülre taszítsa, s ezzel némileg nyugodtabban készülhessen a soron következő Sporting elleni, országos egyesnek mondható idegenbeli túrája előtt. Az „egyetemisták” elleni döntetlen mindazonáltal nem is olyan rossz eredmény, mint amilyennek elsőre tűnhet.

A Primeira Liga 22. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott egymással a kiesés réme által (a sereghajtó Tondelán kívül) leginkább fenyegetett két együttes, a Boavista és az Académica. Esős, hűvös, igazán lehangoló időjárás várt az Estádio do Bessába kilátogató nézőkre, akiknek száma jócskán meg is csappant a legutóbbi alkalomhoz képest. A játékosokra is hatással lehetett ez az álmosító idő, mert a téthez képest nem volt egy túlságosan hajtós mérkőzés. Persze nyilvánvalóan nem erről lehetett szó, sokkal inkább arról, hogy mindkét együttes jobban igyekezett elkerülni a vereséget, mint megnyerni a meccset.

Olvass tovább!