Barátságos meccset nyertünk Lamasban

20150904_cful-bfc.jpgBár az Európa-bajnokság selejtezőiben a Boavista egyetlen játékosa sem volt érdekelt, Petit mester legénysége a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben sem tétlenkedett: a csapat pénteken az aveirói első divízióban szereplő, vagyis negyedosztályú União de Lamas bemutatkozó mérkőzésére volt hivatalos.

Santa Maria de Lamas egy 5000 lelkes község, Portótól délre, alig fél órányi autóútra, tehát nem kellett messzire utazni a csapatnak. A helyi futballklub, az União szezonja csak szeptember 13-án kezdődik, szóval a házigazdák velünk ellentétben még csak a felkészülési időszak legvégén járnak. Ezt Portugáliában hagyományosan egy ünnepélyes bemutató mérkőzéssel, jogo de apresentação-val zárják le. Az ellenfélnek felkért Boavista és Petit számára ez egy kiváló alkalom volt arra, hogy élesben tesztelje a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséget kapott játékosait.

A mieink a következő felállásban kezdték a mérkőzést: Mika, Mesquita, Carlos Santos, Henrique, Anderson Correia, Hackman, Anderson Carvalho, Ancelmo, Abner, Uchebo és Pouga. Pályára lépett még: Gideão, Inkoom, Philipe Sampaio, Paulo Vinicius, Afonso, Gabriel, Samu, Diego, Ibrahima, Luisinho és Zé Manuel.

20150904_cful-bfc_2.jpg

A találkozón 3:1-es győzelmet arattunk, góljainkat Uchebo, Zé Manuel és a fiatal Samu lőtték, a túloldalon a „kalóz”, Sérgio Pirata talált a hálóba. Az União de Lamas facebook-oldalán megosztott beszámoló szerint annak ellenére, hogy egy sokkal jobb erőkből álló együttes volt az ellenfél, a hazaiak nem vallottak szégyent és sokáig partiban tudtak maradni a Boavistával, amelynek csak a meccs vége felé sikerült a maga javára fordítania az eredményt. Ugyancsak ebben a bejegyzésben több, mint száz fényképet posztoltak az adminok, érdemes egy pillantást vetni rájuk.

A Boavista legközelebb szeptember 14-én játszik bajnokit, a Primeira Liga negyedik fordulójának zárómérkőzésén a Paços Ferreirát fogadja majd az Estádio do Bessában.

Szólj hozzá!